god jul och gott nytt år

god jul och gott nytt år

Het is december. De maand om terug te blikken en voor ons dus weer ‘blogtijd’.

Het is nu 08.30, het zonnetje is net boven en buiten is het -17.7 graden. Goed nieuws want als dit zo door zet zijn alle meren straks bevroren en kunnen we met kerst en oud&nieuw sneeuwscooteren. Vandaag lazen we een bericht op fb dat er 25 cm ijs wordt gemeten, dus ’t giet aon.

We wonen alweer 19 maanden in zweden en het gaat nog steeds goed met ons. Toen we terug kwamen van onze vakantie in Nederland gingen we echt weer naar huis (in de sneeuw). En dat is een fijn gevoel, weer thuis.

Basjan is helemaal gesetteld op zijn werk bij Engcon. Vanaf september heeft hij zelfs een vaste aanstelling gekregen! Ik ben echt trots op wat hij voor elkaar heeft gebokst. 
Hij heeft zich een andere baan in een compleet andere omgeving eigen gemaakt en doet dat ook nog naar tevredenheid van de baas, topper!
Mooie bijkomstigheid is dat Engcon ook voordeeltjes heeft bij de thuiswedstrijden van voetbalclub ÖFK Östersund in de Europa league. Zo heeft Basjan al twee keer een mooie overwinning gezien….. en kreeg hij ook nog een hamburger in de rust. In februari Arsenal op bezoek…

Bij mij op het werk ging het de laatste tijd met ups en downs. In een korte tijd heb ik enorme stappen mogen zetten en daarmee ook veel verantwoordelijkheden gekregen. Dat betekent dat ik in een half jaar tijd qua werk weer redelijk in mijn oude stramien zat. Hoe leerzaam, inspirerend en frustrerend dat ook is geweest voor mij breekt er nu de tijd aan om eens op zoek te gaan naar een heel andere rol in wellicht een heel ander vakgebied. Met de zekerheid van Basjan zijn baan kan ik me gaan oriënteren op wat anders in 2018. Kiek’n wat ’t wordt…

Met ons maatje Kalle gaat het goed. We hebben echt heel gezellige weekenden samen. Waren we van de zomer vooral buiten nu zijn we vooral aan het koken en bakken en spelen we kolonisten, monopoly of 31. Toch wel één van de beste dingen die we in gang hebben gezet hier: steunfamilie zijn.

Verder nog nieuws,….? Jazeker, alle nieuwtjes op een rijtje;

 • We hebben onze eerste vis gevangen in Jämtland!!!
 •  In september ben ik met Melanie op citytrip geweest naar Stockholm, mooie stad –>    aanrader.
 • Daar hebben we o.a. het vasamuseum bezocht. Een zweedse boot uit de 17e eeuw,  door Nederlandse scheepsbouwers gemaakt, is na 1300 meter varen gezonken (oeps, sorry)
 • We hebben zelf cantharellen gevonden, geplukt en gegeten.
 • We hebben 10 kilo eland vlees gekocht, maar nog geen idee hoe te bereiden…..
 • We hebben een dwerguil en lapplanduil gespot.
 • We hebben nog 2x een mogelijke huurwoning bezocht, maar 2x geconcludeerd dat we niet willen verhuizen
 • Onze thermometer heeft deze winter al -22graden bereikt
 • We hebben weer mogen genieten van het noorderlicht 
 • Basjan is de trotse eigenaar geworden van een doos frikandellen en 3 zakken bolognese chips
 • We hebben ook weer genoten van een heerlijke vakantie in Nederland.
 •  Zweden heeft zich glansrijk geplaatst voor het WK!
 • Geel is het nieuwe oranje.

Als afsluiter:
We wensen iedereen geweldige feestdagen en een fantastisch 2018. We hebben in onze tijd in Zweden veel steun ervaren van jullie-> familie en vrienden. Bedankt daarvoor en tot de volgende vakantie.
2525b